Tort cu frişcă şi mere, un deliciu pe care nu-l poţi refuza
Răsfaţă-i pe cei dragi cu un tort cu frişcă şi mere, care îi va cuceri încă de cum vor pune ochii pe el.
Ingrediente
Pentru blat
100 g unt 200 g biscuiţi digestivi Pentru cremă 250 g iaurt gras 250 g smântână, pentru frişcă 100 g zahăr 2 plicuri gelatină
Pentru glazură
3 mere
½ lămâie
250 ml suc de mere
1 plic gelatină
Mod de preparare
Pentru blat, macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Îi aşezi într-o formă rotundă, cu inel detaşabil şi presezi uşor blatul. Îl dai la rece.
Între timp, baţi smântâna cu zahărul şi, după ce s-a întărit, torni iaurtul. Adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi omogenizezi. Scoţi blatul din frigider, pui crema, o nivelezi şi dai din nou tortul la rece câteva ore.
Tai merele cubuleţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Le aşezi peste tort, iar deasupra torni sucul de mere amestecat cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai tortul la rece peste noapte.