Tort cu fructe de pădure şi cremă de brânză
Dacă ai musafiri la masă, acest desert este exact ce trebuie.
Ce ai nevoie Pentru blat 250 g făină 1 praf de copt 70 g zahăr 125 g unt 1 ou 1 praf de sare
700 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri smântână
100 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
400 g fructe de pădure
3 linguri zahăr pudră
1 plic gelatină
Cum se prepară
Se amestecă făina cernută cu praful de copt, untul rece tăiat bucăţele, zahărul, sarea şi oul până se obţine un aluat omogen, elastic. Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute. Separat, se mixează bine brânza de vaci scursă cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi smântâna. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare. Se întinde aluatul în foaie, se aşază pe fundul unei forme de tort detaşabile unse şi tapetată cu făină, se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, apoi se adaugă umplutura de brânză şi se pune totul la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Între timp, fructele de pădure amestecate cu zahărul pudră se pun pe foc şi se lasă 5 minute din momentul în care dau în clocot. Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece. Fructele cu gelatina (călduţe) se aşază peste prăjitura rece. Se lasă la frigider circa 3-4 ore înainte de a fi servită.