Tort cu mousse de ciocolată în trei culori cu sos de zmeură
Un desert perfect pentru zilele de vară toride. Frişcă amestecată cu ciocolată albă, ciocolată cu lapte şi ciocolată amară, toate peste un blat pufos de vanilie.
Secretul? O noapte la frigider şi un sos de zmeură delicios, servit alături.
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru tortul cu mousse de ciocolată în trei culori:
Pentru blat:
100 g făină
100 g zahăr
3 ouă
1/2 lingură de ulei
esenţă vanilie
1 praf de sare
Mousse de ciocolată amăruie
300 g ciocolată amăruie
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
5 g gelatină
Mousse de ciocolată albă
300 g ciocolată albă
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
5 g gelatină
Mousse de ciocolată cu lapte
300 g ciocolată cu lapte
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
5 g gelatină
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, poi se adaugă zahărul şi se mixează până spuma devine lucioasă.
Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul şi vanilia până devin de culoare galben pai. Se toarnă amestecul peste albuşuri, apoi se adaugă făina cernută şi se amestecă cu o spatulă.
Se aşează într-o formă de blat şi se dă la cuptor până s-a rumenit.
Pentru cele 3 mousseuri, se pune gelatina la hidratat, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Frişca lichidă se mixează şi se lasă deoparte.
Chocolata se topeşte la baie de abur. Când e gata, se adaugă gelatina şi untul şi se amestecă până se omogenizează. După ce a ajuns la temperatura camerei, se încorcoprează delicat frişca.
Se aşează fiecare ciocolată pe blat, cu grijă, apoi se lasă la frigider o noapte.
Se serveşte alături de un sos de zmeură, care se prepară prin fierberea zmeurei cu 2 linguri de zahăr până ajunge la o consistenţă mai groasă.