Tort cu nuci şi gem
Acest tort cu nuci şi gem este o combinaţie perfectă de gusturi şi arome şi nu este nici foarte complicat de preparat.
Ingrediente pentru tort cu nuci şi gem
Pentru blat 6 ouă, 180 g zahăr 1 linguriţă nes 150 g miez de nucă tocat mărunt cu cuţitul 2 linguri făină 400 g gem acrişor
180 g brânză de vaci
2 gălbenuşuri
300 g zahăr
coajă de lămâie
500 ml lapte dulce
10 g gelatină
1 linguriţă amidon alimentar
100 g nuci mărunţite pentru decor
Mod de preparare pentru tort cu nuci şi gem
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până devin o cremă spumoasă. Se adaugă nucile, făina şi nessul dizolvat în puţină apă. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă de 20x30 cm unsă şi tapetată şi se coace circa 30-40 de minute, la foc potrivit. Se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina în puţină apă rece. Se amestecă laptele cu zahărul, gălbenuşurile, amidonul şi coaja de lămâie. Se pune la fiert, la foc mic, până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă gelatina înmuiată şi brânza de vaci bine scursă. Se amestecă bine şi se lasă la răcit.
Se taie blatul de tort rece în trei felii orizontale. Se întinde un strat de gem pe prima felie, se acoperă cu cea de-a doua felie, se întinde crema de brânză şi se aşază deasupra cea de-a treia felie de tort. Se acoperă cu un strat de gem. Se decorează cu nuci mărunţite şi se lasă acest tort cu nuci şi gem la rece.
Incearca aceasta reteta de tort cu nuci şi gem si nu vei regreta.