Tort cu pere

9 octombrie 2014   Altele

Dulci şi zemoase, perele în prăjituri sunt delicioase. Iar deserturi cu aceste fructe poţi prepara fel de fel.

Dificultate: mică Preparare: 60' Pentru o tavă

Ai nevoie de

100 g unt

160 g zahăr

200 g făină

3 ouă

½ linguriţă praf de copt

4 pere

100 g ciocolată menaj

Pentru glazură:

300 g ciocolată menaj

150 g unt

Mod de preparare

Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi praful de copt şi continui să amesteci. Torni făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia.

Adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi perele tăiate cubuleţe şi amesteci din nou. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu unt. Dai compoziţia la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.

Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti ciocolata pe baia de aburi şi când devine lichidă, o amesteci cu untul. Când tortul este gata, îl scoţi din cuptor, îl laşi să se răcorească şi-l ornezi cu glazura de ciocolată.

Dai tortul la frigider pentru câteva ore înainte să-l serveşti.

sursa foto: Profimedia

Mai multe