Tort cu pişcoturi şi fructe de pădure
Ai poftă de un desert cu fructe de pădure? Atunci merită să încerci această reţetă de tort cu pişcoturi. Este un desert care îi va cuceri pe cei dragi.
Ingrediente
Pentru cremă
30 pişcoturi 250 g fructe de pădure congelate 400 g iaurt simplu 150 ml lapte bătut 120 ml smântână pentru frişcă 60 ml miere 3 plicuri gelatină
Pentru piure
150 g fructe de pădure congelate
50 g iaurt simplu
100 ml vin roşu
2 linguri miere
frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Îmbraci cu folie de plastic o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, inclusiv pe margini. Tai pişcoturile pe jumătate şi le aşezi în picioare în tavă.
Într-un bol mare, amesteci laptele, iaurtul şi mierea. Încorporezi fructele de pădure întregi, frişca bătută spumă tare, gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi omogenizezi uşor, ca să nu sfărâmi fructele. Torni compoziţia în forma de tort şi o laşi cel puţin 2 ore la frigider, să se întărească.
Pentru piure, mixezi fructele congelate cu mierea, iaurtul şi vinul. Torni piureul cremos peste stratul de bază şi mai dai desertul încă 2 ore la frigider. Detaşezi pereţii tăvii şi, înainte de servire, laşi tortul să stea 10 minute la temperatura camerei, apoi îl feliezi. Dacă vrei, îl decorezi cu frunze de mentă proaspătă.
Tort diplomat cu smântână şi pişcoturi
Tort diplomat cu smântână şi pişcoturi
Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi
Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi