Tort cu vişine

1 iulie 2014   Altele

Pieţele abundă de vişine, iar precupeţii te îmbie cu fructele acrişoare la fiecare pas. Dacă ai musafiri la masă, această reţetă de tort cu visine este perfectă!

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă 4 linguri zahăr 1 praf de sare ½ pliculeţ praf de copt 5 linguri făină

Pentru umplutură

1 kg vişine

1 l suc neacidulat de vişine

4 pliculeţe gelatină

3-4 linguri zahăr

Pentru decor

200 ml frişcă

200 g

biscuiţi

digestivi

câteva vişine

Mod de preparare

Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul, adaugi făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc mic. Laşi blatul să se răcească în formă.

Cureţi vişinele de sâmburi şi le pui la macerat cu zahărul circa o oră. Mai amesteci din când în când în ele. Pui gelatina la înmuiat în 250 ml de apă pentru 30 de minute. Într-un vas mai încăpător pui sucul de vişine, îl aşezi pe foc şi îl încălzeşti.

Adaugi vişinele, gelatina topită pe foc, dar fără să o dai în clocot, şi amesteci bine. O laşi să se mai închege puţin, ca să nu mai însiropezi tot blatul (cca 2 min.). Torni gelatina cu vişine peste blatul din formă şi dai la frigider pentru câteva ore ca să se închege. Scoţi tortul din formă şi-l decorezi deasupra cu biscuiţi digestivi zdrobiţi, frişcă şi vişine ca în imagine sau după inspiraţie. Imediat dupa de l-ai decorat, introduci acest tort cu visine in frigider pentru cateva ore.

Incearca aceasta reteta de tort cu visine si nu vei regreta!

tort cu visine

Tort de ciocolata cu visine si mascarpone

Tort de ciocolata cu visine si mascarpone

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Tarta cu dulceata de visine

Tarta cu dulceata de visine

Mai multe