Tort cu vişine şi ciocolată albă

19 iulie 2015   Altele

Deşi pare greu de preparat, nu este chiar aşa! Foloseşte-te de ultimele vişine din piaţă şi pregăteşte cel mai bun tort!

Pentru blat _ 7 ouă _ 7 linguri zahăr _ 7 linguri făină _ 1 esenţă de vanilie

_ 250 g ciocolată albă

_ 200 ml lapte _ 100 g unt

_ 100 g zahăr pudră

_ 1 esenţă de vanilie

_ 200 g gem de vişine

_ 200 g frişcă

_ 50 g ciocolată neagră

_ 100 g fulgi de migdale

_ 8 cireşe confiate

Preparare

1Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte. Încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina, esenţa de vanilie, amestecând aluatul de jos în sus. Îl torni într-o formă de tort cu gaură unsă şi tapetată şi îl dai la cuptor pentru 30-40 de minute.

2Dai ciocolata albă pe răzătoare şi o topeşti cu laptele, pe foc mic, amestecând continuu. O dai deoparte şi o laşi să se răcească. Freci untul spumă cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, apoi încorporezi crema rece lingură cu lingură.

3Tai blatul răcit în trei felii. Aşezi prima felie pe un platou, întinzi gemul de vişine, pui a doua parte de blat, întinzi jumătate din crema de ciocolată albă şi acoperi cu ultima parte de blat.

4Îmbraci tortul în crema de ciocolată rămasă şi îl decorezi cu frişcă, cireşe confiate, ciocolată rasă şi cu fulgi de migdale.

Mai multe