Tort de ciocolată

20 noiembrie 2014   Altele

Mmmm...ciocolată! Cât mai multă şi mai bună! Ăsta este visul oricărui iubitor de ciocolată, iar tortul acesta este exact ce şi-ar dori!

Ingrediente

Pentru blat

100 g ciocolată neagră 125 g unt 200 g făină 1 plic praf de copt 4 ouă 200 g zahăr

Pentru cremă

200 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată neagră

1 esenţă de rom

cireşe confiate

Cum se prepară

Pentru blat, se topeşte ciocolata tăiată bucăţele cu untul pe foc mic, apoi se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Se freacă apoi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. După ce s-a răcit, se adaugă făina în ploaie şi praful de copt, apoi compoziţia de gălbenuşuri şi la final albuşurile bătute spumă.

Se toarnă aluatul într-o tavă mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se pune frişca lichidă pe foc mic şi când s-a înfierbântat (fără să clocotească) se dă deoparte, se adaugă 150 g ciocolată rasă şi romul şi se amestecă energic. Se toarnă crema de ciocolată peste blatul răcit, se lasă să se întărească şi se decorează cu ciocolata

rămasă rasă şi cu cireşe confiate.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe