Tort de ciocolată cu cireşe congelate
O felie este mult prea puţin pentru a te sătura din acest delicios tort de ciocolată cu cireşe congelate.
De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată cu cireşe congelate
Pentru blat
300 g făină
150 g zahăr
100 g cacao
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
75 ml apă
1 ou
1 linguriţă cappuccino
100 ml lapte
50 ml ulei
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru cremă
220 g ciocolată neagră
400 g frişcă
Pentru sosul de cireşe
800 g cireşe congelate
100 g zahăr
4 linguri amidon
1 praf de sare
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară tortul cu ciocolată şi cireşe congelate
Dai drumul la cuptor. Amesteci toate ingredientele uscate pentru blat şi dizolvi cappuccino în apa călduţă. Mixezi oul cu laptele, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina, pui cappuccino şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată.Ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l dai în două felii.
Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci, pentru început, cu jumătate din cantitatea de frişcă. După ce s-a omogenizat, adaugi restul de frişcă şi amesteci.
Pentru sos, combini zahărul cu amidonul şi sarea, adaugi cireşele şi amesteci. Pui cireşele pe foc şi ţii până când sosul scade, amestecând constant. Adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.
Pui peste prima felie de blat jumătate din cremă, apoi jumătate din cantitatea de sos şi repeţi cu restul ingredientelor, deasupra fiind sos.
Sursa http://yummiestbites.com