Tort de ciocolată cu cireşe congelate

5 martie 2018   Altele

O felie este mult prea puţin pentru a te sătura din acest delicios tort de ciocolată cu cireşe congelate.

De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată cu cireşe congelate

Pentru blat

300 g făină

150 g zahăr

100 g cacao

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

75 ml apă

1 ou

1 linguriţă cappuccino

100 ml lapte

50 ml ulei

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

220 g ciocolată neagră

400 g frişcă

Pentru sosul de cireşe

800 g cireşe congelate

100 g zahăr

4 linguri amidon

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară tortul cu ciocolată şi cireşe congelate

Dai drumul la cuptor. Amesteci toate ingredientele uscate pentru blat şi dizolvi cappuccino în apa călduţă. Mixezi oul cu laptele, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina, pui cappuccino şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată.Ţii blatul la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi-l dai în două felii.

Pentru cremă, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci, pentru început, cu jumătate din cantitatea de frişcă. După ce s-a omogenizat, adaugi restul de frişcă şi amesteci.

Pentru sos, combini zahărul cu amidonul şi sarea, adaugi cireşele şi amesteci. Pui cireşele pe foc şi ţii până când sosul scade, amestecând constant. Adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.

Pui peste prima felie de blat jumătate din cremă, apoi jumătate din cantitatea de sos şi repeţi cu restul ingredientelor, deasupra fiind sos.

Sursa http://yummiestbites.com

http://yummiestbites.com

Mai multe