Tort de ciocolată cu glazură

5 ianuarie 2018   Altele

Un desert delicios, tortul de ciocolată cu glazură este perfect pentru musafirii întârziaţi, care te vizitează în noul an.

Ingrediente 230 g făină 350 g zahăr 90 g pudră de cacao 1 ½ linguriţă praf de copt 1 ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 2 ouă 250 ml lapte 120 ml ulei 2 linguriţe esenţă de vanilie 250 ml apă fiartă

200 g ciocolată bucăţele

200 g smântână pentru frişcă

Mod de preparare – Tort de ciocolată cu glazură

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, mixezi toate ingredientele pentru tort, cu excepţia apei, până la omogenizare. Adaugi apa fiartă treptat şi amesteci bine. Împarţi compoziţia în două tăvi unse cu puţin ulei. Dai la cuptor 30-35 de minute sau până când blaturile trec testul cu scobitoarea.

Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească complet înainte să le scoţi din tavă. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o combini cu smântâna până la omogenizare. Iei de pe foc şi amesteci până începe să se îngroaşe. Laşi la rece 1 oră. Ungi primul blat cu o treime din cremă, acoperi cu celălalt, apoi torni restul de glazură uniform. Serveşti imediat.

Sursa https://www.bbc.co.uk

https://www.bbc.co.uk

Mai multe