Tort de ciocolată cu nucă
Un desert delicios, numai bun la început de toamnă, tortul de ciocolată cu nucă va deveni preferatul tău.
Ingrediente
Pentru blat
90 g ciocolată neagră, bucăţele 125 g făină 2 linguri pudră de cacao ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 110 g unt, la temperatura camerei 100 g zahăr brun 100 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 120 g lapte bătut 100 g nucă mărunţită
Pentru glazură
120 g ciocolată, bucăţele
110 g unt, la temperatura camerei
350 g zahăr pudră
2 linguri pudră de cacao
2 linguri lapte bătut
1 linguriţă esenţă de vanilie
nucă pisată, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Topeşti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde. Într-un bol, amesteci făina, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu împreună cu nuca mărunţită. Baţi untul cu ajutorul unui mixer până devine pufos. Adaugi ambele tipuri de zahăr. Încorporezi pe rând ouăle, esenţa de vanilie şi ciocolata topită. Combini cu ingredientele uscate până când obţii o compoziţie omogenă.
Torni într-o tavă circulară de prăjituri, unsă cu puţin unt. Dai la cuptor 35 de minute. Laşi la răcit. Pentru cremă, topeşti ciocolata. Într-un bol, baţi untul, apoi amesteci cu zahărul şi pudra de cacao, până la omogenizare. Încorporezi laptele bătut şi vanilia. Combini cu ciocolata. Mai adaugi puţin lapte dacă vrei crema mai moale. Torni peste blat. Decorezi cu nucă.
Sursa https://theviewfromgreatisland.com