Tort de ciocolată şi banane
Cine doreşte o felie din acest tort cu ciocolata?
De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată
Pentru blat ● 3 ouă ● 200 g zahăr ● 200 g smântână ● 200 g făină ● 4 linguri cacao ● 1 linguriţă praf de copt Pentru cremă ● 600 ml frişcă lichidă ● 600 g ciocolată neagră ● 2 banane feliate pe lung Pentru decor ● fulgi de migdale ● 1 rodie ● 100 ml frişcă lichidă ● 50 g zahăr
Cum se prepartă tort cu ciocolată
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până devin spumă. Adaugi smântâna şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina cu pudra de cacao şi cu praful de copt. Combini cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 180 °C.
Separat, pregăteşti crema. Pui frişca lichidă pe foc până dă primele semne că vrea să clocotească. Opreşti focul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o în bucăţele. Ciocolata trebuie să fie acoperită de frişcă astfel se va topi uniform. Laşi amestecul să se răcească complet, apoi îl dai la congelator o oră. Ulterior, baţi compoziţia până obţii o cremă pufoasă.
Împarţi blatul în două. Ungi prima bucată de blat cu 2/3 din crema de ciocolată şi pui bucăţele de banane. Acoperi cu cealaltă felie de blat şi înveleşti tortul în restul de ciocolată.
Pentru decor, baţi frişca rece cu zahărul până obţii o cremă. Decorezi tortul cu fulgi de migdale, boabe de rodie şi frişcă bătută.