Tort de frişcă
Ai aşteptat un an întreg apariţia căpşunilor! Acum sunt „pe terminate“. Aşa că, bucură-te de savoarea lor cât mai sunt pe tarabe şi prepară acest gustos tort de frişcă.
Dificultate mică Preparare 110' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
200 g făină
180 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
50 g migdale rase
Pentru umplutură
150 g gem de căpşuni
150 g căpşuni
1 pachet
500 ml frişcă lichidă
20 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
Pentru decor
50 g migdale feliate
50 g căpşuni
Mod de preparare
Baţi gălbenuşurile cu jumătate de zahăr şi cel vanilat până devin ca o cremă. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le adaugi în crema de gălbenuş. Adaugi făina, migdalele, amesteci şi torni într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată.
Coci 45' în cuptorul preîncălzit la 160° C. Îl laşi la răcit în formă şi-l tai în trei. Pui partea de jos a blatului în forma curată şi ungi cu jumătate de gem de căpşuni. Aşezi peste gem căpşunile spălate, scurse bine şi tăiate în jumătăţi.
Pregăteşti jeleul conform indicaţiilor de pe plic şi-l torni peste căpşuni. Îl pui la frigider ca să se închege jeleul, după care aşezi deasupra a doua parte de blat.
Baţi frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul rămas şi întinzi jumătate din frişcă. Aşezi ultima parte de blat şi-l dai la rece o oră. Scoţi tortul din formă, îl decorezi cu frişcă, migdale feliate şi căpşuni, după inspiraţie.
Introduci acest tort de frişcă la frigider pana se intareste frisca si apoi servesti.
Incearca sa prepari acest tort de frişcă si cu siguranta vei avea parte numai de aprecieri din partea invitatilor.
Tort de clatite cu banane si frisca
Tort de clatite cu banane si frisca