Tort de nuci şi cireşe confiate

10 ianuarie 2017   Altele

Iată un desert pe care nu trebuie să îl ratezi mai ales dacă îţi plac nucile. Cireşele confiate îi dau un plus de savoare, iar rezultatul final este de-a dreptul ispititor. Nu vei putea să îi rezişti!

Ingrediente

Pentru blat

150 g nuci mărunţite 115 g unt 30 g zahăr tos 2 ouă 2 linguriţe esenţă vanilie 260 g făină 30 g cacao 1 linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă sare 120 g fulgi de ciocolată, topiţi 120 g smântână grasă 50 ml lapte 230 g cireşe confiate 100 g stafide galbene 50 ml rom

Pentru glazură

80 g ciocolată

150 g zahăr

2-3 linguri lapte

1-2 linguriţe unt

Pentru decor

miez de nucă

cireşe confiate, tăiate jumătăţi

Mod de preparare

Ungi cu puţin unt şi tapetezi cu făină o formă rotundă sau una de guguluf. Preîncălzeşti cuptorul. Laşi stafidele la înmuiat în rom. Baţi untul spumă cu zahărul, adaugi ouăle, esenţa de vanilie şi amesteci până la omogenizare. Separat, combini făina cu cacaua, bicarbonatul şi un praf de sare. Adaugi ingredientele uscate în aluat, alternând cu ciocolata topită în prealabil şi lăsată la răcit. Încorporezi smântâna şi laptele şi amesteci bine, apoi adaugi cireşele, stafidele şi nucile. Dai tava la cuptorul încălzit 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, topeşti zahărul în laptele fierbinte şi adaugi ciocolata rasă. Fierbi la foc mic până se încheagă compoziţia. Amesteci continuu, ca să nu se prindă. Când s-a omogenizat, adaugi untul topit.

Laşi tortul să se răcească în formă, îl scoţi şi, după ce s-a mai răcorit, torni glazura de ciocolată. La final, îl decorezi cu miez de nucă şi jumătăţi de cireşe confiate.

Brioşe cu banane şi nuci pecan, un deliciu

Brioşe cu banane şi nuci pecan, un deliciu

Pere coapte cu nuci şi miere

Pere coapte cu nuci şi miere

Biscotti cu nuci şi cacao, un adevărat răsfăţ

Biscotti cu nuci şi cacao, un adevărat răsfăţ

Mai multe