Tort diplomat cu blat de biscuiţi
24 iulie 2016
Altele
Un tort răcoritor, cu umplutură uşor acrişoară şi blat de biscuiţi.
De ce ai nevoie pentru tort cu blat de biscuiţi
Pentru blat
300 g biscuiţi simpli
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
600 g iaurt gras
300 ml frişcă
2 plicuri gelatină
100 g zahăr pudră
2 piersici
Cum se prepară tort cu blat de biscuiţi
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul vanilat. Îi aşezi într-o tavă de tort tapetată şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece pentru 1-2 ore. Baţi frişca şi o amesteci cu iaurtul gras, în care ai dizolvat zahărul pudră. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o încorporezi în cremă. O torni peste blat şi pui din loc în loc bucăţi de piersică. Dai tortul la rece peste noapte şi-l decorezi după imaginaţie.