Tort ecler
Astăzi, ne îndulcim cu un tort inedit. Cititoarea noastră, Laurenţia Cornea, din Bucureşti ne-a trimis această reţetă delicioasă. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 ml apă 150 ml ulei 200 g făină 8 ouă 1 linguriţă sare
500 ml frişcă
500 g zmeură
coji de ecleruri
frişcă
zmeură
ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pui pe foc o oală în care ai amestecatapa, uleiul şi sarea. Când începesă clocotească, dai deoparte şi adaugi toată făina deodată. Amesteci bine şi dai deoparte, ca să se răcească. Când s-a răcit aluatul, adaugi câte un ou, amestecând bine după fiecare.
În tava tapetată cu hârtie de copt, torni prima foaie de ecler, cu ajutorul unui posh. Formezi un cerc de la exterior spre interior. Dai tava la cuptorul încălzit circa 30 de minute (să fie rumenită frumos). Laşi să se răcească foarte bine. Vei face 3 blaturi, pe care le vei coace separat. Pentru cremă, mixezi frişca, adaugi 200 g de zmeură şi amesteci uşor.
Aşezi pe un platou prima foaie, adaugi frişca, apoi zmeură, apoi blat, din nou frişcă, zmeură şi închei cu blat. Ungi marginile cu frişcă, decorezi cu ciocolată şi cu zmeură. Deasupra pudrezi cu zahăr pudra şi decorezi cu zmeură. Mai poţi face şi câteva ecleruri, pe care le poţi pune deasupra tortului, pentru decor.