Tort îmbrăcat în ciocolată
Pe cât este de bun, pe atât este de simplu de preparat. Dacă nu ne crezi, te invităm să-l încerci.
Ai nevoie de
100 g unt
160 g zahăr
200 g făină
3 ouă
½ linguriţă praf de copt
4 pere
100 g ciocolată menaj
300 g ciocolată menaj
150 g unt
Cum se prepară
Topeşti untul şi îl amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi praful de copt şi continui să amesteci. Torni făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia.
Adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi perele tăiate cubuleţe şi amesteci din nou. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu unt. Dai compoziţia la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.
Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi când devine lichidă, o amesteci cu untul. Când s-a copt tortul îl scoţi din cuptor, îl laşi să se răcorească şi-l ornezi cu glazura de ciocolată.
Îl dai la frigider câteva ore înainte să-l serveşti.