Tort în trei culori

27 decembrie 2015   Altele

Nu ne săturăm niciodată de ciocolată şi vanilie aşa că iată încă o reţetă de tort pe care îl poţi pregăti chiar pentru noaptea dintre ani!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 6 ouă 300 g zahăr 100 g ulei 280 g făină 1 plic praf de copt 5 linguri cacao 180 ml apă clocotită sare

300 g frişcă lichidă

250 ml lapte

1 păstaie de vanilie

4 gălbenuşuri

70 g zahăr pudră

7 g gelatină

700 ml smântână cu 42% grăsime

70 g zahăr pudră

200 g ciocolată cu lapte

Pentru decor

100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi apa clocotită peste cacao şi baţi până dispar cocoloaşele. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu un vârf de cuţit de sare până devin spumă. Adaugi treptat jumătate din cantitatea de zahăr şi continui să le baţi până se întăresc. Amesteci gălbenuşurile cu restul de zahăr. Torni uleiul, puţin câte puţin, şi amestecul de cacao. Încorporezi făina cu praful de copt şi baţi până dispar cocoloaşele. Adaugi aluatul peste compoziţia cu albuşuri şi amesteci încet, pentru a nu se lăsa. Îl pui într-o tavă şi-l dai la cuptorul preîncălzit, 40 de minute. După ce s-a răcit, tai blatul în două.

Pentru crema de vanilie, tai păstaia, scoţi sâmburii parfumaţi şi îi amesteci cu frişca lichidă, laptele şi le pui la foc. Când începe să fiarbă, strecori şi aduci din nou la punctul fierbere. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi treptat compoziţia cu lapte vanilat. Pui amestecul pe foc, iar când începe să fiarbă, îl opreşti. După ce s-a mai răcorit, adaugi gelatina.

Pentru crema de ciocolată, topeşti ciocolata pe baie de aburi, iar într-un bol baţi smântâna cu zahărul pudră. Când ciocolata devine lichidă, adaugi câte puţin din smântâna bătută şi amesteci continuu cu o paletă, de jos în sus.

Pentru decor, topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi. Aranjezi tortul pe un platou. Aşezi o felie de blat, crema de ciocolată, crema de vanilie, a doua bucată de blat, ciocolata topită. Îl ţii la frigider câteva ore înainte de a-l servi.

Mai multe