Tort marmorat
Dacă nu aţi preparat tortul pe care vi l-am propus ieri, poate că n-ar fi o idee rea să încercaţi astăzi, această nouă reţetă de tort marmorat.
Ingrediente
Pentru blat
300 g ciocolată amăruie 250 g unt 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 6 ouă 8 linguri lapte 500 g făină 1 plic praf de copt 1 praf de sare
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
250 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
1 plic gelatină
1 esenţă de vanilie
Pentru glazură
300 g ciocolată albă
50 ml frişcă lichidă
25 g unt
50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi untul cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi un praf de sare, ouăle, unul câte unul, făina cernută cu praful de copt şi laptele puţin câte puţin. Adaugi ciocolata rasă sau ruptă bucăţele, amesteci, apoi torni compoziţia într-o formă rotundă, detaşabilă, tapetată cu folie specială pentru copt şi coci blatul în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute.
Pui gelatina la înmuiat în 50 ml de apă şi după ce se hidratează o topeşti pe baie de aburi. Mixezi brânza bine scursă cu zahărul pudră până devine cremoasă, pui esenţa de vanilie şi la final încorporezi frişca bătută şi gelatina.
Tai blatul în două felii orizontale şi aşezi 3/4 din cremă între cele două blaturi, iar cu restul îmbraci tortul.
Pentru glazură, pui într‑o crăticioară pe baie de aburi ciocolata albă rasă, frişca lichidă şi untul. Când se obţine o compoziţie omogenă, adaugi ciocolata amăruie topită separat în bain-marie. Amesteci cu o furculiţă doar pentru a obţine aspectul marmorat, apoi torni glazura peste tort. Laşi tortul la rece câteva ore înainte de a fi servit.
sursa foto: Shutterstock