Tort pufos cu mere

30 aprilie 2014   Altele

Îţi plac mult prăjiturile, dar ai probleme cu glicemia sau vrei să-ţi păstrezi silueta? Nimic mai simplu! Încearcă acest desert şi nu vei regreta nicio secundă timpul petrecut în bucătărie.

Ingrediente:

4 mere fructoză, după gust 1 cană făină cernută 5 ouă 4 linguri ulei 1 praf sare

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare, apoi torni fructoza în ploaie, amestecând continuu.

Separat freci, ca la maioneză, gălbenuşurile cu uleiul. Începi să adaugi câte o lingură de făină în ploaie, amesteci, apoi pui o lingură de gălbenuşuri şi amesteci. Procedezi la fel până când termini făina şi gălbenuşurile, amestecând, uşor, de jos în sus.

Separat, speli şi cureţi merele de coajă şi de căsuţa cu seminţe şi le tai jumătăţi.

Tapetezi o formă rotundă, torni aluatul şi aşezi merele. Dai tava la cuptorul încălzit şi o ţii până când trece testul scobitorii.

FOTO Profimedia

Mai multe