Tort Tiramisu

11 aprilie 2015   Altele

Pentru masa de Înviere poţi prepara chiar şi acest tort Tiramisu pentru că nu necesită timp îndelungat de preparar. Doar o oră!

Ingrediente

1 pachet pişcoturi 5 gălbenuşuri 500 g cremă mascarpone 100 ml smântână dulce 3 plicuri zahăr vanilat 1 lingură esenţă de vanilie 100 g zahăr pudră 1 plic întăritor frişcă 2 linguriţe nes 2 linguri cacao 1 ceaşcă de cafea tare

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până capătă o consistenţă cremoasă. Aşezi vasul pe baie de aburi, fără să atingă apa care clocoteşte, şi amesteci până compoziţia începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi laşi la răcit. Baţi smântâna cu zahărul vanilat şi plicul de întăritor de frişcă. Mixezi mascarpone, adaugi gălbenuşurile răcite şi, după ce s-au omogenizat, torni frişca. Înmoi pişcoturile în cafea şi le aşezi într-o formă de tort cu inel detaşabil, pui un strat de cremă, din nou pişcoturi, iar deasupra cremă. Dai tortul la rece câteva ore. După ce s-a întărit crema, îndepărtezi inelul şi pudrezi cu nes şi cacao.

Mai multe