Tort tiramisu cu afine. FOTO
Ce poate fi mai bun decât gustul uşor amărui al cafelei combinat cu „nuanţele“ dulci-acrişoare ale fructelor de sezon? Îţi propunem aceasta reţeta de tort tiramisu cu afine, care te va duce cu gândul spre tărâmuri italieneşti.
Dificultate medie Preparare 75' Pentru 1 tavă
Ingrediente
750 g mascarpone
8 gălbenuşuri
150 g zahăr
120 ml lichior
500 ml frişcă
12 pişcoturi
2 căni de cafea tare
8-10
500 g afine
Pasul 1
Prepari o cafea tare în care pui câteva picături de lichior şi laşi la răcit. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Pui vasul pe baie de aburi, torni restul de lichior în fir subţire şi amesteci până se îngroaşă, aproximativ 10-15 minute. Laşi la răcit.
Pasul 2
Baţi frişca spumă tare şi o încorporezi uşor în mascarpone, de sus în jos. Laşi la rece. Amesteci cu grijă gălbenuşurile în mascarpone şi laşi crema obţinută la frigider.
Pasul 3
Într-o tavă de
aranjezi un strat de cremă
, adaugi câteva afine, un strat de pişcoturi pe care le treci rapid prin cafea şi tot aşa până când termini ingredientele, iar pe ultimul strat pui biscuiţii.
Pasul 4
Dai acest
cu afine la frigider peste noapte. A doua zi, răstorni tortul tiramisu cu afine şi-l ornezi cu fructe proaspete.
Tort cu piersici si lichior de oua