Tortellini cu pui
Pastele umplute cu carne şi-au făcut loc uşor în bucătăria noastră, migrând din cea italiană. Şi a înceoput să ne placă atât de mult , că aproape că ne vine să le gătim în fiecare săptămână. Motiv pentru care , iată, săptămâna aceasta vă propunem şi noi o reţetă.
Ingrediente
300 g piept de pui 300 g tortellini 200 g smântână de gătit 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline sare piper
Cum se prepară
Se pun tortellini la fiert în apă clocotită cu sare şi se fierb 10‑11 minute. Când sunt gata, se scot într-o strecurătoare, se clătesc sub jet de apă rece şi se pun la scurs.
Pieptul de pui se taie felii subţiri, se unge cu ulei de măsline şi se presară cu sare şi piper, după gust. Se frig feliile de carne într-o tigaie de teflon sau pe grătar, apoi se taie fâşii subţiri.
Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte cu lama unui cuţit şi se căleşte într-o tigaie cu ulei încins, după care se scoate. Se adaugă peste ulei smântâna amestecată cu făina şi se dă
sosul în câteva clocote. Se adaugă pastele scurse, pieptul de pui, pătrunjelul tocat fin, parmezanul şi se lasă pe foc un minut, cât să se pătrundă aromele. Se servesc calde.
sursa foto: Shutterstock