Tortilla cu legume
Ingrediente:
Pentru tortilla 2 cani făină 3 linguriţe praf de copt 125 g untură moale ½ cană apă caldă 1 praf de sare
Pentru umplutură
1 conservă de ton
100 g fasole verde, spălată, curăţată şi tăiată
2-3 roşii
1 ardei gras
1 salată verde
sare
piper
ulei de măsline
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Adaugi untura şi amesteci până se încorporează. Torni apa, puţin câte puţin, şi continui să frămânţi. Pui făină pe o planşetă, scoţi aluatul şi continui frământarea, ungi cu ulei şi laşi acoperit, la loc cald, aproximativ o oră.
Iei bucăţi de aluat şi formezi turtiţe cu un diametru de 15 centimetri. Le coci pe grătarul încins, întorcându-le doar câte o dată. Le păstrezi într-un prosop.
Desfaci şi pui la scurs peştele din conservă
Fierbi, al dente, fasolea verde în apă cu sare. Imediat, după ce a fiert, pune-o în apă rece ca să rămână verde, apoi o laşi la scurs.
Separat faci o salată din roşii, ardei şi salata verde. O potriveşti de sare şi piper, torni uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci.
Montezi pe fiecare tortilla bucăţele de peşte, salată de legume, fasole verde şi, dacă consideri că e nevoie mai poţi stropi cu zeamă de lămâie, apoi rulezi.
Porţii 10
Timp de preparare 60’
Dificultate mică