Tortilla de pui cu sos picant

23 mai 2016   Altele

Un fel de mâncare mexican cu care sperăm să te delectezi la început de săptămână. Prepară câteva tortilla de pui cu sos picant la cina din această seară. Te vei bucura de gusturi rafinate şi puternice.

Tortilla de pui cu sos picant - Ingrediente (4 porţii)

Pentru lipii 180 ml lapte 10 g drojdie proaspătă 1 linguriţă mică de zahăr 350 g făină 50 ml ulei 1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură

350 g ananas proaspăt

1 salată verde creaţă

400 g piept de pui

boia iute

sare

piper

ulei

Pentru sos

1 ceapă roşie potrivită

4 linguri zahăr

100 ml apă

6 linguri oţet balsamic

3 linguriţe suc de roşii

1 ardei iute mic

1 linguriţă amidon

1 lingură ulei

Pentru decor

1 lămâie verde

2 ardei capia

1 ceapă roşie medie

Tortilla de pui cu sos picant - Mod de preparare

Pentru lipii, încălzeşti uşor laptele într-un vas mai mare, îl amesteci cu drojdia, zahărul şi 5 linguri de făină. Laşi maiaua la dospit 10 minute. Cerni făina, faci o adâncitură în mijloc şi torni aici maiaua. Amesteci coca cu mâna, apoi adaugi sarea şi uleiul. Continui să frămânţi aluatul până când se dezlipeşte de pe mâini. Îl laşi la crescut 10 minute. Rupi puţin aluat şi întinzi lipiile cu sucitorul pe o suprafaţă plană presărată în prealabil cu făină.

Încingi o tigaie din teflon şi coci lipiile astfel încât să nu se rumenească prea tare. Laşi la răcit într-un prosop. Pentru umplutură, cureţi ananasul şi îl tai felii potrivit de subţiri. Speli salata verde creaţă şi apoi o laşi la scurs. Speli pieptul de pui şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Presari cu boia, sare şi piper, tai fâşii şi prăjeşti în teflon cu puţin ulei.

Pentru sos, tai ceapa rondele şi o căleşti în ulei. Amesteci apa cu zahărul, oţetul şi torni peste ceapa călită. Laşi un minut şi apoi adaugi sucul de roşii şi ardeiul iute tăiat mărunt. Laşi să fiarbă 4 minute. Amesteci amidonul cu puţină apă rece şi-l adaugi peste sos. Mai laşi să fiarbă 4-5 minute şi apoi dai deoparte.

Ungi o lipie cu două linguriţe cu sos, aşezi o frunză de salată creaţă, 3-4 fâşii de pui şi 3-4 feliuţe de ananas şi rulezi tortilla. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele. Tai tortilla în două şi ornezi farfuria în momentul servirii cu o lingură de sos, rondele de ceapă roşie, o feliuţă de lămâie verde şi fâşii de ardei capia.

Tortilla cu pui şi legume

Tortilla cu pui şi legume

Tortilla cu carne de vită şi roşii

Tortilla cu carne de vită şi roşii

Tortilla cu ton

Tortilla cu ton

Mai multe