Trufe de ciocolată cu coniac

20 aprilie 2018   Altele

Un desert simplu, trufele de ciocolată cu coniac nu vor rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente

200 g ciocolată neagră

2 linguri coniac

80 g făină de migdale

100 g smântână pentru frişcă

ornamente de ciocolată, pentru decor

Mod de preparare – Trufe de ciocolată cu coniac

Topeşti pe baie de aburi smântâna şi o amesteci cu ciocolata neagră mărunţită bine şi făina de migdale. Când ciocolata s-a topit de tot, iei de pe foc şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Mixezi amestecul uşor călduţ cu coniacul 4-5 minute.

Dai la rece 5 minute. Mixezi din nou la viteză mare până când compoziţia se deschide la culoare şi are o consistenţă pufoasă. Formezi trufe de mărime potrivită şi le dai prin ornamentele de ciocolată. Dai la rece o jumătate de oră înainte de servire.

Sursa https://www.taste.com.au

https://www.taste.com.au

Mai multe