Turnuleţ cu cremă

22 februarie 2018   Altele

Un tort mai inedit, dar cu un gust la fel de bun ca cel clasic.

De ce ai nevoie pentru turnuleţ

Pentru clătite ● 400 g făină ● 2 linguri zahăr ● 4 ouă ● 1 l lapte ● 1 praf sare ● 2 linguri ulei Pentru umplutură ● 250 g cremă de brânză (mascarpone) ● 700 g smântână cu 32% grăsime ● 150 g zahăr pudră ● 200 g dulceaţă de căpşuni

Cum se prepară turnuleţul

Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul. Adaugi făina şi sarea. Torni laptele şi amesteci continuu. Laşi compoziţia deoparte 20 de minute, apoi încorporezi uleiul. Dai aluatul la rece 30 de minute. Torni, într-o tigaie încinsă, câte un polonic din aluat. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru umplutură, baţi crema de brânză, adaugi smântâna şi mixezi 3-4 minute, până obţii o cremă care se ţine, apoi încorporezi zahărul mixând continuu. Dai crema la rece înainte să asamblezi turnuleţul.

Peste fiecare foaie de clătită întinzi, alternând, cremă şi dulceaţă de căpşuni. Păstrezi şi pentru decor. Dai la frigider o oră şi, înainte să îl serveşti, îl decorezi cu crema şi dulceaţa păstrate.

Mai multe