Turte cu ceapă verde
Subţiri, crocante şi aromate, aşa pot fi descrise aceste delicioase turte cu ceapă verde.
De ce ai nevoie pentru turte cu ceapă verde
400 g făină
1 linguriţă sare
100 ml apă fierbinte
100 ml apă rece
4 fire ceapă verde
2 linguri untură de porc
2 linguri ulei
ulei, pentru prăjit
1 praf de sare
Cum se prepară turte cu ceapă verde
Combini făina cu sarea. Torni apa fierbinte şi omogenizezi, apoi torni apa rece. Frămânţi până când obţii un aluat omogen, apoi îl laşi să se odihnească cel puţin 15 minute.
Toci cepele verzi şi separi partea verde de cea albă. Pui partea albă într-un mojar şi o pasezi, apoi adaugi untura de porc şi omogenizezi.
Împarţi aluartul în bucăţi egale, pe care le întinzi cât mai subţire. Ungi foile cu ulei, apoi cu untură şi presari bucăţile verzi de ceapă şi sare, după gust. Împătureşti, apoi întinzi din nou cu sucitorul.
Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti turtele pe ambele părţi. Le serveşti fierbinţi.