Varză călită cu coaste de porc
Ca la mama acasă este această reţetă de varză călită cu coaste de porc!
De ce ai nevoie ca să găteşti varză călită cu coaste de porc:
500 g coaste de porc sare piper
2 linguri ulei
2 verze
1 ceapă
2 morcovi
500 ml suc de roşii
1 legătură mărar
sare
piper
3 linguri ulei
Cum prepari varză călită cu coaste de porc:
Speli coastele de porc, le dai cu sare şi piper şi le laşi la frigider, cel puţin 30 de minute, apoi le rumeneşti pe ambele părţi în ulei încins. Le laşi deoparte. Îndepărtezi primele două foi ale verzelor, le tai jumătăţi, apoi fâşiuţe. Toci ceapa, iar morcovii îi dai prin răzătoare. Căleşti ceapa în uleiul în care ai rumenit coastele, apoi adaugi morcovii, amesteci şi pui varza, coastele, acoperi vasul şi laşi 15 minute. Din când în când mai amesteci, torni sucul de roşii, apoi bagi vasul la cuptorul încins aproximativ o oră. O scoţi şi presari mărarul tăiat fin.