Varză cu orez la cuptor
O reţetă gustoasă de toamnă, varza cu orez la cuptor va fi cu siguranţă pe gustul întregii familii.
Ingrediente 1 varză 500 g carne de vită tocată 500 g carne de porc tocată 200 g orez 3-4 cepe 2 morcovi pătrunjel 1 ardei capia 4 ouă 3 linguri pastă de tomate 6 felii bacon sare piper ulei
Mod de preparare
Îndepărtezi primele frunze de la varză, apoi pe restul le separi de cotor, tai nervurile şi opăreşti frunzele în apă cu sare. Le scoţi şi le laşi la scurs. Toci cepele şi morcovii şi căleşti legumele în ulei până se înmoaie uşor. Pui carnea tocată şi, după ce a scăzut apa lăsată, adaugi ardeiul tăiat, amestecând constant. La final, pui orezul spălat în mai multe ape.
Ţii pe foc până se înmoaie uşor, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci umplutura cu pasta de tomate, ouăle, pătrunjel tocat şi condimentezi cu sare şi piper. Ungi o tavă de cuptor cu ulei şi aşezi un strat de varză, apoi unul de umplutură, din nou varză şi continui până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de varză. Aşezi feliile de bacon şi dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute.