Varză la cuptor cu smântână şi bacon
Dacă nu te-ai gândit că varza poate să fie atât de gustoasă, înseamnă că nu ai încercat reţeta cu smântână şi bacon. Uşor de preparat, este perfectă pentru un prânz săţios sau cină.
Ingrediente
4 fâşii bacon, tăiat bucăţele 2 linguri ulei ½ ceapă, tocată 1 varză tocată boia, după gust 250 g smântână 85 g mozzarella rasă sare piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-o tigaie, rumeneşti baconul, la temperatură medie, până devine crocant. Îl scoţi pe un prosop de bucătărie. Căleşti ceapa într-o tigaie mare, în puţin ulei, până când îşi schimbă culoarea. Adaugi varza şi amesteci pe foc până începe să se înmoaie. Condimentezi cu boia, sare şi piper, după gust. Combini cu baconul şi mai laşi pe foc încă 1-2 minute.
Pui amestecul într-o tavă, unsă cu puţin ulei. Torni smântâna, apoi presari uniform brânza mozzarella. Dai la cuptor 30 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.jamhands.net