Vărzările, o gustare de sezon

3 octombrie 2017   Altele

Plăcintele cu varză, vărzările, sunt foarte gustoase şi uşor de preparat.

Ingrediente Pentru aluat 500 g făină 150 ml apă 150 ml ulei 1 praf de sare Pentru umplutură ½ varză sare piper 4-5 linguri ulei cimbru 1 ou, pentru uns 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi până când nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi să se odihnească 30 de minute. Toci varza şi o freci cu sare, apoi o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri de ulei şi amesteci constant până scade apa lăsată. Adaugi restul de ulei şi mai ţii câteva minute pe foc. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust.

Întinzi o foaie din aluat, din care decupezi cercuri cu gura unei căni. Pui pe fiecare câte o lingură de umplutură, apoi lipeşti capetele aluatului. Aşezi vărzările într-o tavă cu hârtie de copt, cu spaţii între ele. Le ungi cu oul bătut şi amestecat cu lapte. Le ţii la cuptor, încălzit în prealabil, până când se rumenesc.

Mai multe