Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

2 octombrie 2018   Altele

Dacă te întrebi ce ai putea să pregăteşti din vinete, probabil îţi vei imagina ce ai vrea să mai vezi în farfurie: roşii zemoase, verdeţuri aromate şi brânză delicioasă. Avem aici reţeta potrivită pentru o combinaţie foarte reuşită.

Ingrediente:

2 vinete, tăiate în felii cu grosimea de 2 cm

600 g sos napoletan

2-3 roşii

3 linguri frunze de busuioc mărunţit

1 lingură frunze de pătrunjel tocat

20 g parmezan ras

40 g mozzarella tăiată cubuleţe

2 linguri ulei

sare

Preparare:

Încălzeşti cuptorul. Presari rondelele cu sare şi le laşi 5 minute, după care le dai printr-un jet de apă rece şi le pui pe hârtie absorbantă.

Încingi uleiul într-o tigaie şi pui vinetele la prăjit, la foc mediu, două minute pe fiecare parte.

Torni sosul napolitan într-o tavă tapetată, apoi aşezi rondelele de vinete, peste care pui feliile de roşii, busuiocul mărunţit şi cele două tipuri de brânză.

Bagi tava la cuptor şi o laşi până când brânza capătă o crustă aurie şi vinetele se frăgezesc.

Decorezi cu pătrunjelul tocat şi serveşti cu pâine crocantă.

Sursa:

https://www.taste.com.au/recipes/eggplant-tomato-basil-mozzarella/94941fba-fa36-4c62-87b7-6b23d03d39ae

https://www.taste.com.au/recipes/eggplant-tomato-basil-mozzarella/94941fba-fa36-4c62-87b7-6b23d03d39ae

Foto:

https://img.taste.com.au/OMuA4L0g/w643-h428-cfill-q90/taste/2016/11/eggplant-with-tomato-basil-and-mozzarella-28323-1.jpeg

https://img.taste.com.au/OMuA4L0g/w643-h428-cfill-q90/taste/2016/11/eggplant-with-tomato-basil-and-mozzarella-28323-1.jpeg

Mai multe