Vinete gratinate cu caşcaval la cuptor
O reţetă simplă, gustoasă şi la îndemâna oricui, vinetele gratinate cu caşcaval la cuptor sunt numai bune pentru prânz sau cină.
Ingrediente
1 vânătă, tăiată rondele
130 g pesmet
100 g parmezan ras
250 g caşcaval ras
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură busuioc
2 ouă
1 linguriţă apă
60 g făină
80 ml ulei
450 g pastă de tomate
450 g spaghete
sare
Mod de preparare
Presari puţină sare peste rondelele de vânătă şi le laşi deoparte 30 de minute. Clăteşti sub un jet de apă rece. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Amesteci pesmetul cu jumătate din cantitatea de parmezan, pătrunjelul şi busuiocul. Separat, baţi ouăle cu apa. Întinzi făina pe o farfurie.
Dai rondelele de vânătă prin făină, scuturând excesul, apoi prin compoziţia cu ou şi pesmet. Le căleşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, aproximativ 2 minute. Ungi o tavă cu ulei. Întinzi, uniform, jumătate din pasta de tomate. Aranjezi vinetele pe două rânduri. Torni restul de pastă de tomate. Presari parmezanul rămas şi caşcavalul. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor, 35 de minute. Îndepărtezi folia în ultimele 5 minute şi măreşti temperatura până la 200 °C. Pregăteşti spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Serveşti cu vinetele gratinate.
Sursa http://kitchenswagger.com