Vită în crustă de muştar

11 octombrie 2014   Altele

Te poţi bucura de acest preparat în orice zi. Fie că eşti singur acasă fie că nu. Dar ar fi păcat să nu te bucuri, într-o seară liniştită, în tihnă împreună cu familia ta, de aceste gusturi rafinate.

Ingrediente

1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu 1 pahar apă 50 g piper negru boabe 2 linguri miere 2 linguri unt sare piper

Mod de preparare

Se curăţă pulpa de pieliţe şi se condimentează cu sare şi piper. Se încinge untul într-o cratiţă mai mare şi se rumeneşte carnea pe toate părţile, pentru a prinde o

crustă.

Se aşază pulpa într-o tavă, se toarnă uleiul, vinul roşu şi apa. Se amestecă muştarul cu tarhonul, pătrunjelul tocat foarte mărunt, mierea, piperul şi se omogenizează

bine.

Se întinde compoziţia de muştar pe pulpă şi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor pentru 50-60 de minute. La jumătatea timpului, se scoate folia şi se lasă să se rumenească, ungând din când în când cu sosul din tavă.

Cartofii se spală, se taie bucăţi mari, se fierb în apă cu sare şi se prăjesc în puţin unt. Se servesc garnitură la carne. O altă garnitură poate fi broccoli fiert.

Mai multe