Zurek (ciorbă poloneză)

11 septembrie 2013   Altele

Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi, 2 l apă, 2 linguri oţet alb sau suc de lămâie, 1 lingură hrean ras, 2 linguri făină, 1 cană smântână, sare, piper, 1 ou fiert tare

Mod de preparare: Pui la fiert cârnaţii şi când apa dă în clocot faci focul mic şi mai laşi să fiarbă 40 de minute. Scoţi cârnaţii şi laşi la frigider, până a doua zi, atât zeama în care au fiert, cât şi cârnaţii.

A doua zi, aduni grăsimea care s-a format deasupra zemii, adaugi oţetul şi hreanul, făina amestecată cu smântâna, potriveşti de sare şi piper şi pui din nou vasul la fiert. După ce dă în clocot, micşorezi focul şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Încălzeşti puţin cârnaţii, îi tai bucăţi potrivit de mari, iar oul îl tai pe jumătate.

Serveşti ciorba fierbinte în pâine neagră din care ai scos miezul, iar în zeamă adaugi bucăţile de cârnat şi jumătăţile de ou.

Mai multe