Colţunaşi fierţi, umpluţi cu urzici
Colţunaşii sunt preparate tradiţionale româneşti şi în general se gătesc cu brânză, însă astăzi îţi recomandăm o reţetă adaptată de colţunaşi umpluţi cu urzici. Îi vei adora!
Ingrediente colţunaşi fierţi, umpluţi cu urzici
Aluat:
- 400 g făină
- 2 ouă
- 150 ml apă
- sare
Umplutură:
- 4-5 grămezi urzici
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 150 ml lapte
- 150 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare colţunaşi fierţi, umpluţi cu urzici
Bate bine ouăle, adaugă un praf de sare şi frământă aluatul cu făina şi apa. Amestecă bine până când devine uşor moale.
Lasă-l deoparte şi separat, prepară urzicile. Curăţă-le şi opăreşte-le în apă fiartă cu sare, apoi toacă-le mărunt. Într-o tigaie, adaugă unt, lingura de făină şi laptele şi amesteci până când sosul alb se leagă şi dă în clocot. Ia-l de pe foc şi lasă-l la răcit. Adaugă peste el urzicile tocate, caşcaval ras şi sare şi piper, dacă este nevoie.
Intinde aluatul şi taie pătrăţele din el pentru a încropi colţunaşii. Pune umplutura de urzici, lipeşte-i bine la capete cu o furculiţă şi scufundă-i în apă sărată. Colţunaşii sunt gata când se ridică la suprafaţa apei. Se scot şi se lasă la scurs.
Poftă bună!