«Degeţele» de caşcaval

16 aprilie 2013   Antreuri

Ingrediente: 400 g caşcaval, 3 ouă, 150 g făină, 150 ml lapte, 50 g unt, 250 g pesmet, 1 lingură seminţe de susan, ulei pentru prăjit, sare, piper

Mod de preparare:Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică

Amesteci făina cu laptele şi untul, le fierbi circa 10 minute, amestecând continuu, apoi iei cratiţa de pe foc şi laşi puţin la răcit.

Adaugi caşcavalul ras fin, ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi când amestecul este omogen îl laşi la răcit aproximativ o oră. Totul se face foarte repede, pentru a nu se întări compoziţia şi a se mode la greu crochetele.

Modelezi cu mâna crochete de 5-6 cm lungime, cu grosimea de 2-3 cm, le treci prin pesmet amestecat cu susan şi le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc frumos. Le serveşti calde, garnisite cu roşii, salată verde şi ridichi.

Mai multe