Empanadas cu legume. Reţeta tradiţională de plăcinte argentiniene

29 noiembrie 2019   Antreuri

Empanadas sunt de origine latină, plăcinte sau pateuri pentru noi, europenii. Delicioase şi uşor de preparat, aceste antreuri sunt potrivite pentru a fi servite drept gustări. Reţeta aceasta este cu legume, însă se pot prepara şi cu pui sau cu brânză.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 căni de făină
  • 1/2 o linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1/2 cană de margarină vegetală
  • 1 lingură de oţet de mere
  • 1/3 cană de apă rece

Pentru umplere

  • 1 pungă de spanac congelat
  • 1/2 o ceapă
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare:

În primul rând, se cerne făina şi se adaugă sarea şi zahărul. Apoi, după ce amestecaţi bine aceste ingrediente, adăugaţi margarina la temperatura camerei şi amestecaţi-o cu făina. După aceea, adăugaţi încet oţetul şi apa, frământând continuu. În cele din urmă, continuaţi să frământaţi întregul amestec până obţineţi un aluat omogen. Acoperiţi-l cu folie de plastic şi puneţi-l în frigider timp de o oră.

Pentru umplere:

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Apoi, se toacă fin ceapa şi usturoiul şi se trag într-o tigaie cu puţin ulei de măsline.După aceea, adăugaţi spanacul în tigaie. Dacă este îngheţat, dezgheţaţi şi spălaţi-l bine înainte. În plus, scurgeţi-l bine pentru a îndepărta excesul de lichid. După ce adăugaţi spanacul, amestecaţi-l puţin şi apoi acoperiţi vasul. Lăsaţi să fiarbă aproximativ cinci până la şapte minute. Apoi, luaţi de pe foc.

Scoateţi aluatul din frigider şi împărţiţi-l în cât mai multe bucăţi, adică plăcinţele pe care le veţi face. Apoi, aplatizaţi bucăţile de aluat în cercuri foarte subţiri şi adăugaţi o lingură de umplutură. După, închideţi bine şi folosiţi o furculiţă pentru a presa marginile. 

Adăugaţi puţină făină într-o tavă de copt, astfel încât să nu se lipească. Aşezaţi plăcintele lăsând loc între ele. Se coc într-un cuptor preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.

Poftă bună!

Mai multe