Tartine cu crudităţi

16 aprilie 2013   Antreuri

Ingrediente: 1 baghetă, 400 g morcovi, 400 g ţelină, 4 mere, 2 ouă, 300 g ulei, 100 g lămâie, 20 g muştar, piper, sare, 2 fire ceapă verde pentru decor, 1 lămâie pentru decor

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică

Din gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămâie, piper şi sare, după gust, prepari o maioneză. Legumele şi merele le speli şi le cureţi, după care le dai pe răzătoarea mică. Merele le cureţi de coajă şi de seminţe şi le dai pe răzătoarea mare. Le pui pe toate într-un castron, adaugi maioneza şi amesteci. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Tai bagheta felii subţiri, le aşezi într-o tavă şi le rumeneşti uşor la cuptor, fără a le usca prea tare.

Pui pe fiecare felie de pâine salată şi decorezi cu rondele de ceapă şi felii de lămâie. Dacă îţi rămâne salată, o pui într-un bol şi o ţii la frigider.

Mai multe