Biscuiți cu gem de caise
Scoate din cămară un borcan de gem şi preapară această reţetă savuroasă de biscuiţi.
Ingrediente
250 g făină
100 g zahăr
1 praf de sare
125 g unt
2 gălbenușuri
coajă de portocală rasă
1 linguriță rasă praf de copt
Pentru umplutură
200 g gem de caise
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina și o amesteci cu praful de copt și cu sarea.
Separat, mixezi untul cu zahărul până obții o cremă fină, apoi încorporezi gălbenușurile, unul câte unul, mixând după fiecare.
Adaugi în cremă făina în ploaie și începi să frămânți aluatul. Când capătă consistență, îl strângi într-o bilă și îl dai la frigider cel puțin 30 de minute.
După expirarea timpului, îl scoți, îl împarți în două părți egale, pe care le întinzi pe masa dată cu făină. Ungi prima parte de aluat cu gem, uniform, într-un strat mai gros, pui deasupra cealaltă parte de aluat și decupezi inimioare sau ce formă dorești. Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute.
Le scoți, le lași la răcorit și le presari cu zahăr pudră pentru decor.