Biscuiţi cu nuci şi unt de arahide
10 biscuiţi
Timp de preparare: 40´
Dificultate: medie
Ai nevoie de
90 g ciocolată neagră
180 g ciocolată cu lapte
30 g unt
110 g zahăr
2 ouă
30 g făină
½ linguriţă praf de copt
100 g miez de nuci mărunţit
Pentru cremă
70 g zahăr pudră
60 ml frişcă lichidă
50 g unt
150 g unt de arahide
Pentru decor
miez de nuci
Mod de preparare
Pentru biscuiţi, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o dai deoparte şi o amesteci cu untul moale. Separat, baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă şi albicioasă. Într-un alt bol combini făina cu praful de copt şi cu miezul de nuci mărunţit. Încorporezi ingrediente solide în amestecul cu ouă bătute. La final, adaugi ciocolata topită. Din aluat, cu ajutorul unor forme de silicon, faci biscuiţi pe care-i pui pe o tavă tapetată. Coci biscuiţii 10-12 minute, la 180 °C.
Pentru cremă, baţi untul moale cu zahărul pudră. Adaugi untul de arahide, apoi frişca lichidă rece. Mixezi amestecul până devine cremos.
Jumătate din biscuiţi îi umpli cu cremă şi-i acoperi cu restul de biscuiţi, apoi îi decorezi cu cremă şi miez de nuci. Îi dai la frigider 30 de minute.