Biscuiți cu scorțișoară

16 decembrie 2025   Deserturi

Ușor de preparat și de savurat, acești biscuiți sunt ideali alături de o ceașcă de ceai, cafea sau lapte cald.

Ingrediente

Pentru biscuiți

250 g făină

80 g unt moale

80 g zahăr brun

100 g miere

1 ou

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță ghimbir pudră

½ linguriță nucșoară

½ linguriță bicarbonat de sodiu

un praf de sare

Pentru decor

50 g ciocolată neagră topită

bomboane rotunde roșii

Mod de preparare

Pui mierea, untul și zahărul brun într-o crăticioară, și încălzești ușor până se topesc. Lași amestecul să se răcească puțin.

Amesteci într-un bol făina, condimentele, bicarbonatul și sarea. Torni amestecul ușor cald peste ingredientele uscate. Adaugi oul și amesteci până se formează un aluat moale. Frămânți rapid și lași aluatul la frigider 45-60 de minute.

Întinzi aluatul la grosimea de 5 mm. Decupezi cercuri cu o formă rotundă sau cu un pahar. Așezi cercurile în tavă pe hârtie de copt, coci 10 minute, până devin aurii. Lași biscuiții să se răcească complet.

Torni ciocolata topită într-un poș cu vârf subțire. Desenezi ochii și coarnele direct pe biscuiții reci. Pui câte o bomboană roșie ca „nas“ pe fiecare biscuit. Lași ciocolata să se întărească.

Mai multe