Biscuiţi fragezi cu miere

20 februarie 2020   Deserturi

Biscuiţii cu făină de ovăz nu îngraşă şi sunt dulcele perfect pentru cafeaua ta de dimineaţă sau pentru ceaiul de peste zi. Încearcă această reţetă de biscuiţi fragezi cu miere, o vei adora!

Ingrediente pentru biscuiţi fragezi cu miere

  • 700 g făină de secară
  • 100 g miere
  • 3 ouă + 1 albuş pentru uns
  • scorţişoară măcinată
  • cuişoare măcinate
  • praf de copt

Mod de preparare biscuiţi fragezi cu miere

Amestecă făina şi praful de copt. Separat, încălzeşte uşor mierea şi adaugă peste cele 3 ouă bătute bine. Pune şi o linguriţă rasă de scorţişoară şi una de cuişoare, apoi amestecul de făină. Amestecă bine până când obţii un aluat omogen.

Intinde aluatul în făină şi formează o foaie de aproximativ 5 mm. Decupează biscuiţii cu ajutorul unui pahar 

Foloseşte o tavă în care ai pus în prealabil o hârtie de copt sau făină. Aşează biscuiţii şi unge-i la final cu albuşul de ou. Bagă la cuptor, la foc mediu, şi lasă-i până devin aurii. 

Se servesc la cafea, la ceai sau ca gustare între mese. 

Mai multe