Biscuiți Linzer cu gem

16 decembrie 2025   Deserturi

Biscuiți Linzer cu gem sunt desertul ideal pentru mesele festive, cadouri dulci sau momente speciale de răsfăț.

Ingrediente

250 g făină

150 g unt rece, tăiat cuburi

100 g zahăr pudră

1 gălbenuș

1 plic zahăr vanilat

coaja rasă de la ½ lămâie

1 praf de sare

gem de căpșuni

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Faci aluatul Linzer: pui făina într-un bol, adaugi sarea, zahărul pudră și zahărul vanilat, untul rece și amesteci cu vârfurile degetelor până obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul și coaja de lămâie. Frămânți până se leagă totul.

Formezi o bilă, o înfășori în folie și o lași la frigider 30-40 de minute.

Întinzi aluatul rece de 3-4 mm grosime și decupezi forme festive. Jumătate dintre forme le decupezi și în mijloc. Așezi biscuiții în tavă pe hârtie de copt.

Coci 8-10 minute, până devin ușor aurii pe margini. Lași biscuiții să se răcească complet.

Ungi partea întreagă a fiecărui biscuit cu un strat subțire de gem de căpșuni, așezi deasupra biscuiții cu decupaj în mijloc și apeși ușor.

Presari zahăr pudră peste ei.

Mai multe