Brioșe cu afine
Recomandăm să încerci această reţetă delicioasă de brioşe cu afine.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
180 g zahăr
2 ouă
100 g unt
1/2 linguriță scorțișoară
1 linguriță rasă bicarbonat
120 g iaurt
1 praf de sare
Pentru decor
200 g smântână dulce pentru frișcă
100 g afine, spălate și uscate
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu bicarbonatul şi le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, cu scorțişoara, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele umede şi adaugi untul topit. Omogenizezi.
Pui câte două linguri de aluat în formele de brioşe pregătite şi le dai la cuptorul încins, până trec testul scobitorii.
Între timp, bați smântâna de la frigider până devine frişcă. Decorezi fiecare brioşă cu frişcă şi cu afine proaspete.