Brioșe cu banane și ciocolată
Încearcă şi tu reţeta de brioşe pe care ţi-o propunem astăzi, care se prepară foarte uşor!
Ingrediente
220 g ciocolată neagră
2 banane bine coapte
100 g făină
140 g unt moale
50 g zahăr pudră
3 ouă
1 plic zahăr vanilat
zmeură, pentru decor
miez de nuci, după gust
Mod de preparare
Rupi ciocolata şi o topeşti la baie de aburi, amestecând continuu. După ce s-a topit, dai de pe foc şi încorporezi untul. Descojeşti bananele şi le pasezi până devin o cremă fină, le adaugi în ciocolată şi continui să amesteci.
Separat, combini zahărul cu făina şi cu zahărul vanilat, apoi le încorporezi în ciocolată, omogenizezi şi adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine.
Răstorni aluatul în formele de brioşe unse cu unt şi presărate cu zahăr, pui în fiecare miez de nuci, după gust.
Le dai la cuptorul încins, 10-12 minute.