Brioşe cu căpşuni
Un desert delicios, brioşele cu căpşuni nu vor rezista prea mult în farfurie. Tu le poţi înlocui căpşunile cu orice fruct doreşti.
Ingrediente
100 g căpșuni, spălate și uscate
200 g făină
180 g zahăr
2 ouă
100 g unt
1/2 linguriță scorțișoară
1 linguriță rasă bicarbonat
120 g iaurt
50 g miez de nuci tăiat
1 praf de sare
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu bicarbonatul și le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele umede, adaugi untul topit și omogenizezi.
Pui câte două linguri de aluat în formele de brioșe pregătite, apoi câte o căpșună, mai adaugi o lingură de aluat, nivelezi și presari miez de nuci tăiat.
Dai tava cu brioșe la cuptorul încins și le ții până trec testul scobitorii.