Brioşe cu dovleac
Toamna se numără… dovlecii plăcintari. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.
300 g dovleac plăcintar
160 g făină
1 linguriţă praf de copt
150 g zahăr
1 ou
120 g iaurt de băut
3 linguri ulei
1 linguriţă scorţişoară
1 vârf linguriţă nucşoară
1 praf de sare
150 g unt moale
100 g zahăr pudră
Pentru decor
50 g fulgi de migdale prăjiţi
Pui dovleacul plăcintar în cuptor până se înmoaie. Baţi oul cu zahărul până devin spumă. Adaugi scorţişoara şi nucşoara. Torni iaurtul, apoi uleiul şi omogenizezi. Dai prin blender dovleacul copt până obţii un piure, apoi îl adaugi în aluat. Pui şi făina amestecată cu praful de copt şi cu sarea. Baţi bine
compoziţia.
Torni aluatul în forme de brioşe pe care la dai la cuptorul preîncălzit la, 180 °C, 20 de minute. Laşi brioşele să se răcească.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi untul moale cu zahărul pudră până obţii o cremă. Pui crema de unt într-un poş şi ornezi brioşele. Deasupra presari fulgii de migdale.
Dai brioşele la frigider o oră.
FOTO: Profimedia